Hírlevél
BEMUTATKOZÁS SZERVEZETEINK AKTUALITÁSOK ESEMÉNYEK TAGSZERVEZETEINKTŐL GALÉRIA LINKEK ELÉRHETŐSÉG DÍJAZOTTAK GÁLÁK
AKTUALITÁSOK
"Ez a vonat most van indulóban", 8 katonadalos találkozó Taszáron    
Általános | 2022.11.20.
Két év „COVID szünet” után ismét zengtek a katonadalok Taszáron. Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Somogyi Szépkorúak Katonadalos találkozóját. Az esemény a hagyományoknak megfelelően az idősek hónapja nyitó rendezvénye volt.

Két év „COVID szünet” után ismét zengtek a katonadalok Taszáron. Nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Somogyi Szépkorúak Katonadalos találkozóját. Az esemény a hagyományoknak megfelelően az idősek hónapja nyitó rendezvénye volt, és itt került sor az elismerések és az év közben meghirdetett versenyek díjátadására is.

A megnyitón a hagyományőrző huszároké volt a főszerep, akik  az érkezőket katonai tiszteletadással fogadták a bejárat előtt. A rendezvényt Kardos István szavalata nyitotta meg. Ezt követően a hagyományőrző huszárok Kossuth- nótákat adtak elő, majd Balog Dezső huszárkapitány pedig Petőfi Sándor A Vén zászlótartó című versét mondta el.

A hangulatos megnyitó után Bíró Norbert és Gyenesei István köszöntötte az időseket, Stikel János elnök pedig a rendezvény jelentőségét is méltatva kiemelte: a támogatók, így különösen a taszári önkormányzat segítsége nélkül nehezen tudták volna megrendezni a találkozót. Varjas András polgármester büszkén szólt arról, hogy a település adhat otthont az eseménynek, és az ígérete szerint ez a jövőben sem lesz másként.

Ezután került sor az elismerések átadására (az elismerésben részesültek névjegyzéke a DÍJAZOTTAK könyvtárban olvasható, a fotók pedig a GALÉRIA könyvtárban láthatóak )

Majd a katonanóták vették át a főszerepet. A tizenhét műsorszámban a kuruc kortól a szabadságharcon át a két világháború és a közel múlt katonanótái csendültek fel. A katonák megénekelték a dicső győzelmeket, de a bukás miatti fájdalmukat sem hallgatták el. Szóltak a dalok szerelemről és a bizakodásról, hogy túlélve minden nehézséget a katonák visszatérhetnek szeretteikhez. Bár az énekkarokat nem minden esetben szakemberek készítették fel, a többségük mégis magas szinten közvetítette ezeket az érzelmeket. A nóták jellegéből adódóan és a hangzás miatt is kiemelkedtek azok a kórusok, amelyikben férfiak is szerepeltek, különösen a zákányfalui vegyeskar lendületes, színvonalas előadása dobta fel a hangulatot, mint ahogy a bábonymegyeri férfikar is nagy sikert aratott főleg a Diák kislány című dallal. Kellemes színfoltja volt a rendezvénynek a fiatalokból álló szentgáloskéri citerazenekar is, amely már a kezdetektől szereplője az eseménynek. Méltó zárása volt a találkozónak a magyaregresi vegyeskar impozáns, tangóharmonikás kísérettel előadott, remek hangulatú összeállítása.

A hagyományoknak megfelelően a sikeres rendezvény a több mint 300 fő közös éneklésével zárult.

Az elnökség gratulál az fellépőknek a színvonalas műsoraikhoz.

Köszönjük Varjas Andrásnak Taszár község polgármesterének és a képviselő testületnek a támogatását. Köszönjük a Taszári Turul Egyesületnek a találkozó helyi szervezési és  lebonyolításban végzett kiemelkedő munkáját. Köszönet mindazoknak, akik munkájukkal, segítségükkel bármilyen formában részt vállaltak az esemény sikeréért.

Elnökség

A Találkozóról készült fotók a honlap "GALÉRIA" könyvtárában láthatók

    iwiw facebook twitter kedvencekhez nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

 

Letölthető anyagok
1% felajánlása
AKTUALITÁSOK
PORGRAMOK 2024    
Általános | 2024.04.15.
Szövetségünk 2024 április 04.-én tartotta Küldöttgyűlését. A küldöttek az előírt napirendek között elfogadták az elnökség 2024 évre ajánlott munkaprogramját, benne a tagszervezetek felé javasolt pályázatokat és versenyeket.
Isten veled Elnök Úr! Isten Veled Gyenesei Pista!    
Általános | 2024.04.15.
Mint ismeretes előttetek, Dr. Gyenesei István a 30. éves SOMOGYÉRT Egyesület elnöke, türelemmel viselt súlyos betegség következtében március 21.-én elhunyt. Április 06.-án Kaposváron helyezték végső nyugalomba. A gyászszertartáson a SOMOGYÉRT Egyesület és a Szövetségünk nevében Stikel János mondott búcsúzó beszédet.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása    
Általános | 2024.01.22.
Nagy segítség számunkra a személyi jövedelemadó 1%.-nak felajánlása
Legördült a függöny 2023-ban    
Általános | 2023.12.23.
Siófokon a Szépkorúak Hónapja rendezvény sorozat zárásaként megtartott vegyes műfajú gálával véget ért a Szövetség 2023. második féléves programja, amely hat vármegyei szintű rendezvényt foglalt magába. A sokszínű több programot is felsorakoztató rendezvények szövetségünk tagságának túlnyomó többségét aktivizálták. Közel kétezer szépkorú társunk volt tevékeny résztvevője a tartalmas, változatos és szórakoztató eseményeknek.
Bővülő, színesedő programok 2023.-ban    
Általános | 2023.11.20.
A 2023 évi programban hat versenyt hirdettünk meg. Általánosságban elmondható, hogy van létjogosultsága ezeknek a versenyeknek. A programok több száz nyugdíjas társunkat aktivizált, mozgatott meg
LEGÚJABB KÉPEK
Ulrich Róbert a csurgói Viktor Kft. igazgatója Díszoklevél 
 
Gál Istvánné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
 
 
Gyurik Attila Fiad polgármestere Díszoklevél 
 
Tóth Gergely a CE Plaza Hotel tulajdonosa Díszoklevél 
 
Tóth Lajosné Nágocs Szövetségben a Szépkorúakért Díj 
 
Székely Lászlóné Somogysárd Díszoklevél  
 
Pápa Erzsébet Csurgó Díszoklevél 
 
Márkus Ferencné Várda Díszoklevél 
 
Majzik Gyuláné Mezőcsokonya Díszoklevél 
 
László Vilmosné a Várda Díszoklevél 
 
Kovács Ferenc Szentgáloskér Díszoklevél 
 
Joós Ferencné Nagyatád Díszoklevél  
 
Horváth Győző Iharos polgármestere Díszoklevé 
 
Fülöp Magdolna Csombárd Díszoklevél 
 
Éder Erzsébet Kaposvár Díszoklevél 
 
Dékány Lászlóné Csombárd Diszoklevél 
 
Huszti Gábor Somogy Vármegye Közgyűlés alelnöke Szövetség Dísz Tagja 
 
 
 
Verb Józsefné Zselickislak Szövetségben a Szépkorúakért Díj